PersVeilig

— dinsdag 17 december 2013, 12:07

‘De Mol had vrije hand bij SBS’

In de beroerde verstandhouding tussen Sanoma-topman Harri-Pekka Kaukonen en tv-producent John de Mol, gevolg van een ruzie over wie schuld heeft aan de slechte prestaties van SBS, blijkt de Finse topman niet helemaal vrij van blaam. Tijdschrift Quote stelt dat na de overname in 2011, waarbij De Mol voor zichzelf zeer lucratieve afspraken bedong, er door Sanoma voldoende opties zijn ingebouwd om te kunnen ingrijpen. Het overnameteam werd indertijd door Kaukonen zelf samengesteld. Volgens een anoniem geciteerde direct betrokkene was het duidelijk dat de Finse topman de beslissingen nam. De eerste zes maanden zou het mediaconcern echter "volledig hebben zitten slapen". Kaukonen legde eerder deze maand de schuld voor de tegenvallende resultaten bij zender SBS bij De Mol, omdat "zijn bedrijf Talpa over de programmering gaat." Laatste wijziging: 18 december 2013, 10:12

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.