training eu starters

— dinsdag 31 mei 2016, 09:30 | 1 reactie, praat mee

De media leggen niet meer uit

Overheidsvoorlichting werd tot het jaar 2000 voornamelijk overgelaten aan de media. De bekende Postbus 51-spotjes en brochures bij de postkantoren waren ongeveer de enige kanalen die de overheid had om rechtstreeks met de burger te communiceren. Vanaf 2000 ontdekte de overheid internet en greep ze dit met beide handen aan om de burger te bereiken. Temeer omdat er onvrede bestond over hoe de vrije media hun ‘taak’ uitvoerden om het volk het regeringsbeleid uit te leggen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

J.C. Roodenburg, 30 juni 2016, 20:48

Jeroen Sprenger heb ik binnen de Verenigingsraad NVJ leren kennen als een degelijke overheidsjournalist. Dus zijn boek zal wel even degelijk zijn. Hij was ooit woordvoerder van de sectie voorlichters. Moet kunnen als een apart segment binnen de NVJ als ze niet al te commercieel opereren. Anderzijds kunnen sommige (als onafhankelijk bekend staande ) journalisten er ook wat van.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.