banner anp

— dinsdag 31 mei 2016, 09:30 | 1 reactie, praat mee

De media leggen niet meer uit

Overheidsvoorlichting werd tot het jaar 2000 voornamelijk overgelaten aan de media. De bekende Postbus 51-spotjes en brochures bij de postkantoren waren ongeveer de enige kanalen die de overheid had om rechtstreeks met de burger te communiceren. Vanaf 2000 ontdekte de overheid internet en greep ze dit met beide handen aan om de burger te bereiken. Temeer omdat er onvrede bestond over hoe de vrije media hun ‘taak’ uitvoerden om het volk het regeringsbeleid uit te leggen.

Praat mee

1 reactie

J.C. Roodenburg, 30 juni 2016, 20:48

Jeroen Sprenger heb ik binnen de Verenigingsraad NVJ leren kennen als een degelijke overheidsjournalist. Dus zijn boek zal wel even degelijk zijn. Hij was ooit woordvoerder van de sectie voorlichters. Moet kunnen als een apart segment binnen de NVJ als ze niet al te commercieel opereren. Anderzijds kunnen sommige (als onafhankelijk bekend staande ) journalisten er ook wat van.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.