website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

De beste nieuwsbrieven over journalistiek en innovatie

Nick Kivits — Geplaatst op Wednesday 14 March 2018, 13:03

Pixabay

Pixabay

Nieuws UPDATE Villamedia begon pakweg een half jaar geleden met een nieuwe zaterdagse nieuwsbrief (aanmelden kan hier), die om de week in het teken staat van innovatie in de journalistiek. In de editie van tien maart publiceren we - lekker meta - een overzicht met een aantal andere toffe nieuwsbrieven over journalistiek en innovatie. Dat overzicht, inclusief nieuwe aanvullingen, vind je hier.

  Best in digital storytelling – Newsroom-strateeg Rachel Schallom van The Wall Street Journal geeft iedere week (nou ja, bijna iedere week) over digitale journalistiek.
  De Radio Podcast Nieuwsbrief - Waar staat de radio in 2025? Op die vraag zoekt De Radio Podcast antwoord. De nieuwsbrief vertelt je wanneer er een nieuwe editie is.
  Elger – Innovatie in de journalistiek en alles wat je daarover moet weten. Op een rijtje gezet door Elger van der Wel.
  Klikdinges – De allerbeste visualisaties en researchprojecten op het gebied van datajournalistiek. Datajournalist Jerry Vermanen van De Monitor zet ze iedere twee weken op een rijtje.
   Local Focus – Nog een data-nieuwsbrief, dit keer van de makers van LocalFocus (een tool die je zeker eens moet uitproberen). Met maandelijks (regionale) cijfers over actualiteiten, visualisaties en ander leerzaams.
   Medianieuwsbrief – De dagelijkse nieuwsbrief met medianieuwtjes is aardig, maar de wekelijkse analyse over tech en media van Ernst-Jan Pfauth en Klöpping is de reden om aangemeld te blijven. Mits ze die weer wat regelmatiger gaan versturen.
   Niemandsgeluid – Een tweewekelijkse nieuwsbrief over onderzoeksjournalistieke podcasts, inclusief mooie tips. Gemaakt door de redactie van Reporter Radio.
   The Data Journalism Newsletter – NOS-datajournalist Winny de Jong strooit wekelijks met datajournalistieke pareltjes in deze Engelstalige nieuwsbrief.
   The Daily Digest – Hoe ziet de toekomst van de journalistiek eruit? Dat proberen ze bij NiemanLab uit te dokteren. Niet één, maar twee nieuwsbrieven: een dagelijkse en een wekelijkse.
   The Local Fix – Nieuws over innovatie, duurzaamheid en samenwerking in de journalistiek. Een initiatief van The Local News Lab.

  Een lijst als deze is natuurlijk nooit compleet. Heb je toevoegingen? Stuur ons dan een mailtje.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.