word studentlid

— woensdag 14 maart 2018, 13:03 | 0 reacties, praat mee

De beste nieuwsbrieven over journalistiek en innovatie

De beste nieuwsbrieven over journalistiek en innovatie
Pixabay

UPDATE Villamedia begon pakweg een half jaar geleden met een nieuwe zaterdagse nieuwsbrief (aanmelden kan hier), die om de week in het teken staat van innovatie in de journalistiek. In de editie van tien maart publiceren we - lekker meta - een overzicht met een aantal andere toffe nieuwsbrieven over journalistiek en innovatie. Dat overzicht, inclusief nieuwe aanvullingen, vind je hier. Laatste wijziging: 30 maart 2018, 14:14

    Best in digital storytelling – Newsroom-strateeg Rachel Schallom van The Wall Street Journal geeft iedere week (nou ja, bijna iedere week) over digitale journalistiek.
    De Radio Podcast Nieuwsbrief - Waar staat de radio in 2025? Op die vraag zoekt De Radio Podcast antwoord. De nieuwsbrief vertelt je wanneer er een nieuwe editie is.
    Elger – Innovatie in de journalistiek en alles wat je daarover moet weten. Op een rijtje gezet door Elger van der Wel.
    Klikdinges – De allerbeste visualisaties en researchprojecten op het gebied van datajournalistiek. Datajournalist Jerry Vermanen van De Monitor zet ze iedere twee weken op een rijtje.
      Local Focus – Nog een data-nieuwsbrief, dit keer van de makers van LocalFocus (een tool die je zeker eens moet uitproberen). Met maandelijks (regionale) cijfers over actualiteiten, visualisaties en ander leerzaams.
      Medianieuwsbrief – De dagelijkse nieuwsbrief met medianieuwtjes is aardig, maar de wekelijkse analyse over tech en media van Ernst-Jan Pfauth en Klöpping is de reden om aangemeld te blijven. Mits ze die weer wat regelmatiger gaan versturen.
      Niemandsgeluid – Een tweewekelijkse nieuwsbrief over onderzoeksjournalistieke podcasts, inclusief mooie tips. Gemaakt door de redactie van Reporter Radio.
      The Data Journalism Newsletter – NOS-datajournalist Winny de Jong strooit wekelijks met datajournalistieke pareltjes in deze Engelstalige nieuwsbrief.
      The Daily Digest – Hoe ziet de toekomst van de journalistiek eruit? Dat proberen ze bij NiemanLab uit te dokteren. Niet één, maar twee nieuwsbrieven: een dagelijkse en een wekelijkse.
      The Local Fix – Nieuws over innovatie, duurzaamheid en samenwerking in de journalistiek. Een initiatief van The Local News Lab.

    Een lijst als deze is natuurlijk nooit compleet. Heb je toevoegingen? Stuur ons dan een mailtje.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.