website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Wouter van Noort: De techie van EenVandaag

Douaa Bagou — Geplaatst in Werk op vrijdag 2 maart 2018, 12:46

Nieuws Journalist Wouter van Noort gaat naast zijn baan op de economieredactie van NRC aan de slag als technologie-commentator bij EenVandaag. Hij gaat op freelance basis een paar keer per maand op radio of tv duiding geven op gebied van het laatste tech-nieuws.

Bij NRC is hij al drie jaar in vaste dienst als technologieredacteur bij de economieredactie. Hij schrijf onder meer over technologie en hoe dat ons leven kan beïnvloeden. Denk aan Big Tech en cybersecurity. “Technologie is de kracht die de wereld het meest vormgeeft. Kijk bijvoorbeeld naar technologische ontwikkelingen zoals de smartphone. Ik vind de veranderde kracht van technologie heel interessant.”

Van Noort werd benaderd door de hoofdredacteur van EenVandaag. Toevallig is dat een oud-collega van Wouter. “EenVandaag wil meer doen met technologische onderwerpen. Ik vind het goed dat ze investeren in technologiejournalistiek. Je ziet ook hoe het bijvoorbeeld mis kan gaan. Recent was er een nep-expert die onzin kwam vertellen bij Nieuwsuur. Het is belangrijk dat een discussie feitelijk gevoerd wordt.”

Als van Noort aan de toekomst denkt, lijkt correspondentschap hem wel wat. Maar voor nu is hij blij met deze stap. “Ik wil me nu concentreren op technologie. Dat blijft de komende jaren een belangrijk onderwerp.”

Hij heeft politicologie, bedrijfskunde en journalistiek gestudeerd en onder meer bij de NOS en Elsevier gewerkt. Verder heeft hij een boek geschreven ‘Is daar iemand?’, over de smartphone die ons leven beheerst.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.