— woensdag 27 januari 2021, 13:36 | 0 reacties, praat mee

Danny Ghosen aangehouden tijdens opnames

Danny Ghosen - © Robin Utrecht

Journalist Danny Ghosen is dinsdagavond aangehouden tijdens een interview voor zijn programma Danny’s Wereld. Ghosen was, na de avondklok, met persfotograaf Joey Bremer op straat voor opnames. Na kort overleg is de journalist weer vrijgelaten.

Bremer plaatste foto’s van Ghosens aanhouding op zijn Twitter-feed:

Algemeen-secretaris van de Nederlandse Vereniging voor Journalisten (NVJ) Thomas Bruning wijst op het belang dat journalisten zich snel en eenvoudig kunnen identificeren. “Het is goed om te zien dat hij vrij direct is vrijgelaten, omdat het een journalist bleek die aan het werk is. Ze hebben snel de fout geconstateerd. Ze wilden checken of alles klopt en dat is terecht. Dit laat zien dat het alleen maar handig is dat journalisten snel en duidelijk laten zien dat ze de juiste papieren hebben om gewoon hun werk te mogen doen”, aldus Bruning.

Wat die juiste papieren zijn heeft de NVJ in het voorjaar met de overheid afgesproken. Je moet een NVJ of LPP-perskaart of door een opdracht/werkgeversbrief te overhandigen van een gerenommeerd mediabedrijf/ journalistieke titel. Als zelfstandig journalist kun je ook een eigen verklaring opstellen en ondertekenen waarom je na de avondklok buiten op straat bent.

 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.