— woensdag 25 mei 2016, 09:22 | 0 reacties, praat mee

‘Dalende lijn special-interestbladen’

Stand van de Nieuwsmedia

Media-onderzoeker Piet Bakker concludeert dat de zogeheten special-interestbladen (voetbal, het koningshuis, beursnieuws, wetenschap, e.d.) het moeilijk hebben. Ook sterke merken als Autoweek, Voetbal International, Quest en Quote kampen met oplagedalingen. Laatste wijziging: 25 mei 2016, 09:24

Bakker, die zijn conclusies baseert op de NOM-cijfers, stelt dat er binnen het special-interestsegment veel gebeurt: veel titellanceringen, hypes en door wisselende interesses onder lezers soms korte levenscycli voor tijdschriften. “Ondanks veel lanceringen daalt in de meeste segmenten de totale oplage. Niet alleen doordat titels gestaakt worden, maar ook omdat de oplage van de overblijvende titels daalt”, aldus Bakker.

De meeste computerbladen rapporteren geen betaalde oplage meer en zijn in Bakkers duiding weggelaten. De kleinere sportuitgaven (over wandelen, hardlopen en bergsport) zien wel groei. Meer bij Stimuleringsfonds voor de Journalistiek

Bekijk meer van

Piet Bakker NOM

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.