e learning nvj

— donderdag 13 juli 2017, 13:57 | 0 reacties, praat mee

D66 stelt vragen over NPO Start Plus

NPO

D66-Kamerlid Jan Paternotte heeft aan staatssecretaris Dekker een reeks vragen gesteld over NPO Start Plus, de betaalde dienst waarmee materiaal van de NPO in hoge resolutie te zien is. De opvolger van Uitzending Gemist biedt in de onbetaalde versie enkel lagere kwaliteit.

Paternotte vraagt onder meer waarom de NPO een (deels) betaalde dienst begint die op vlakken concurreert met commerciële partijen als Netflix en Videoland. Ook is hij benieuwd naar de criteria die bepalen welk materiaal alleen via de Plus-dienst te zien zijn en welke ook via NPO Start kunnen worden bekeken.

Hij vindt verder dat nieuws en programma’s van taakomroepen nooit achter een betaalmuur mogen verdwijnen. Die moeten volgens Paternotte altijd gratis te zien zijn. Hij wil daar van Dekker een toezegging over.

De kosten voor hogere resolutie vindt de politicus ook eigenaardig. “Het is raar dat mensen moeten bijbetalen om een betere beeldkwaliteit te krijgen. Iedereen heeft namelijk al via de belasting betaald”, aldus Paternotte.

Bekijk meer van

NPO Start Jan Paternotte D66

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.