— dinsdag 28 januari 2014, 12:42

CPJ: veel zelfcensuur in Sochi

Zelfcensuur en obstructie door de autoriteiten zijn aan de orde van de dag bij Russische journalisten, die in de aanloop van de Winterspelen in het Russische Sochi verslag proberen te doen van problemen bij het organiseren van de Olympische Winterspelen. Dat stelt het Comité ter Bescherming van Journalisten (CPJ) in een speciaal rapport. Heikele onderwerpen als milieuvervuiling en de uitbuiting van migranten die meewerken aan de infrastructuur, worden genegeerd door Russische media uit angst voor vergelding. Het bevestigt het beeld dat mensenrechtenorganisaties Human Rights Watch (HRW) een paar maanden geleden al schepte. Er wordt volgens het CPJ-rapport alleen maar bericht over onderwerpen die zijn toegestaan, zoals de komst van IOC-leden. Vanwege het gebrek aan andere inzichten nemen milieu-activisten en verdedigers van mensenrechten het op zich om die taak te vervullen. Ze gebruiken social media om sociale, politieke en economische kwesties aan de kaak te stellen.

Bekijk meer van

Rusland CPJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.