banner festival 23

— donderdag 30 juni 2022, 13:39 | 1 reactie, praat mee

‘Google misleidt consumenten om persoonlijke gegevens te bemachtigen’

Europese consumentenorganisaties menen dat Google consumenten misleidt om hen zo over te halen hun persoonlijke gegevens te mogen gebruiken. Verschillende organisaties, verenigd in de Europese koepel BEUC, hebben een klacht ingediend bij hun privacywaakhonden. Het gaat daarbij vooral om de manier waarop Google zijn aanmeldproces heeft vormgegeven. Laatste wijziging: 30 juni 2022, 14:27

Bij het aanmelden voor een account biedt Google meerdere keuzes voor het toestaan van datagebruik door het Amerikaanse bedrijf. De teksten die Google daarbij gebruikt zijn volgens de consumentenorganisaties echter “onduidelijk, incompleet en misleidend”.

De opties die meer privacy bieden worden bovendien omschreven alsof ze minder voordelen bieden. “Hierdoor wordt de consument gehinderd bij het maken van een geïnformeerde keuze.”

Google bestrijdt de beschuldigingen en stelt dat de keuzes “duidelijk omschreven zijn” en “ontworpen zijn om makkelijk te worden begrepen”. “We willen juist dat deze keuzes simpel en duidelijk zijn.”

Bekijk meer van

google

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

photopress, 1 juli 2022, 13:02

Hoe lang mag en kan dit leugenachtige en beregend bedrijf wat over uw gegevens beschikt doorgaan met mede weten van roberheden en met mede weten niets vermoedende personen privé gegevens afhandig maken die misbruikt worden.
Gisteren nog kreeg ik bericht van mijn bank u dit geval de Rabobank die op slimme wijze gebruik wil gaan maken van Google via appel en Android apps gekoppeld aan uw betalingsgegevens .Dus dames en heren dit is het gevolg van misleiding die aal jaren aan de gang is door dit soort duistere bedrijven.
Straks bent u overgeleverd aan dit soort gelegaliseerde data graaiers dus ga eens op onderzoek uit bij banken en de vaak in opspraak geraakte Rabo bank

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.