website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Consultatieronde over nieuwe regels CvdM

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst op Tuesday 5 July 2016, 16:26

© ANP

Nieuws

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) houdt een consultatieronde over nieuwe beleidsregels met betrekking tot samenwerking met publieke media-instellingen.

De concept Leidraad Samenwerking met publieke media-instelling is opgesteld omdat de veranderingen in de mediasector elkaar in hoog tempo opvolgen. Publieke media-instellingen hebben volgens het CvdM daarbij behoefte aan samenwerking met partijen binnen en buiten het publieke bestel. In een serie bijeenkomsten met de mediasector die het Commissariaat in het najaar van 2015 organiseerde, bleek dat er behoefte bestond aan meer duidelijkheid over die regels.

De leidraad biedt verruiming van van de regels, stelt het Commissariaat. Zo krijgen publieke media-instellingen ruimte om eenmalige (samenwerkings)projecten en gelijkwaardige samenwerkingen in de vorm van nevenactiviteiten aan te gaan met erkende onderwijsinstellingen. Daarnaast mogen gelijkwaardige exclusieve samenwerkingen vier in plaats van drie (boek)jaren duren.

De mediasector en andere geïnteresseerden kunnen tot 9 augustus 2016 reageren op de concept Leidraad. Na de consultatie past het Commissariaat de concept Leidraad waar nodig aan en publiceert hij de definitieve versie.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.