vlaams-nedellandse-beurs

— dinsdag 5 juli 2016, 16:26 | 0 reacties, praat mee

Consultatieronde over nieuwe regels CvdM

© ANP

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) houdt een consultatieronde over nieuwe beleidsregels met betrekking tot samenwerking met publieke media-instellingen. Laatste wijziging: 7 juli 2016, 14:25

De concept Leidraad Samenwerking met publieke media-instelling is opgesteld omdat de veranderingen in de mediasector elkaar in hoog tempo opvolgen. Publieke media-instellingen hebben volgens het CvdM daarbij behoefte aan samenwerking met partijen binnen en buiten het publieke bestel. In een serie bijeenkomsten met de mediasector die het Commissariaat in het najaar van 2015 organiseerde, bleek dat er behoefte bestond aan meer duidelijkheid over die regels.

De leidraad biedt verruiming van van de regels, stelt het Commissariaat. Zo krijgen publieke media-instellingen ruimte om eenmalige (samenwerkings)projecten en gelijkwaardige samenwerkingen in de vorm van nevenactiviteiten aan te gaan met erkende onderwijsinstellingen. Daarnaast mogen gelijkwaardige exclusieve samenwerkingen vier in plaats van drie (boek)jaren duren.

De mediasector en andere geïnteresseerden kunnen tot 9 augustus 2016 reageren op de concept Leidraad. Na de consultatie past het Commissariaat de concept Leidraad waar nodig aan en publiceert hij de definitieve versie.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.