— dinsdag 28 februari 2017, 09:03 | 0 reacties, praat mee

Consortium Onderzoeksjournalisten ICIJ alleen verder

Het Internationaal Consortium van Onderzoeksjournalisten (ICIJ) splitst zich af van moederorganisatie Center for Public Integrity. Op die manier zou het consortium meer ruimte voor financiële groei moeten krijgen.

Het besluit volgt na een moeilijke periode. Ondanks de publicatie over de Panama Papers, moest het consortium mensen ontslaan. Het budget van ICIJ wordt beheerd door moederbedrijf en non-profit nieuwsorganisatie Center for Public Integrity en daar waren financiële problemen.

De publicatie van de Panama Papers leidde tot wereldwijd succes van ICIJ en directeur Gerard Ryle besefte al snel dat het tijd werd voor verandering. Het consortium heeft al gesprekken met een grote subsidieverlener en het aantal donaties steeg ook na de publicatie van de Panama Papers. Een deel van de eerder ontslagen journalisten konden weer worden aangenomen en Ryle verwacht in de toekomst het aantal werknemers uit te breiden.

Het doel is om met nieuwe manieren genoeg inkomsten te genereren zodat ze niet meer zo afhankelijk zijn van grote donateurs.  Meer bij Poynter

Bekijk meer van

Panama Papers ICIJ

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.