Tegel Beeld en Geluid

— woensdag 8 april 2020, 15:19 | 0 reacties, praat mee

Comcast schuift plannen internationale nieuwszender op de lange baan

Het Amerikaanse mediaconglomeraat Comcast heeft de plannen voor een nieuwe internationale nieuwszender in de ijskast geparkeerd. Het bedrijf wilde de nieuwe zender, NBC Sky World News, in de zomer lanceren, om de strijd aan te gaan met CNN International, BBC World News, Al Jazeera en Euronews.

Het project staat vanwege de coronacrisis en de daarbij behorende maatregelen momenteel op pauze, meldt Variety. Die maatregelen zorgen volgens NBC News-topman Andy Lack voor praktische problemen. Een daarvan is dat de productiefaciliteiten in Londen niet tijdig afgerond kunnen worden.

Comcast had in de aanloop van de lancering al vijftig journalisten ingehuurd voor de nieuwe zendere. Zij zullen voor zolang aan de slag gaan bij de Amerikaanse uitingen van NBC News om verslag te doen van de coronapandemie.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.