e learning nvj

— maandag 23 augustus 2021, 10:23 | 0 reacties, praat mee

Collega van Sinan Can zit vast in Afghanistan

© Niels Wenstedt

Een Afghaanse journalist die heeft samengewerkt met de Nederlandse televisiemaker Sinan Can is op de vlucht voor de Taliban, maar kan Afghanistan niet verlaten, dat zegt Can tegen NU.nl.

Can werkte samen met Floortje Dessing aan de documentaire Mijn 9/11, een tweeluik over de gevolgen van de aanslagen op het World Trade Center in New York in 2001, dat vanaf 3 september te zien is op NPO1. De opnames voor het BNNVARA-programma werden enkele maanden voor de machtsovername van de Taliban afgerond.

“De jongen waarmee ik voor deze documentaire heb gewerkt, zit vast in Afghanistan. Ik heb wel contact met hem. Ik heb tegen hem gezegd: zeg mij wat ik voor je kan doen. Maar hij zit in een gebied waar hij geen kant op kan. Deze jongen heeft twaalf jaar voor The New York Times gewerkt als fixer, tolk, researcher en verslaggever. En ik snap niet waarom de Amerikanen hem niet tijdig hebben geëvacueerd. Onbegrijpelijk.”

Volgens Can wacht zijn collega af tot de situatie in het land enigszins is bedaard. “Nu bewegen is niet slim, want alles valt op. Hij zit nu thuis en durft de straat niet op.” Meer bij NU.nl

Bekijk meer van

Taliban Sinan Can Afghanistan

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.