— donderdag 16 juni 2011, 13:38 | 0 reacties, praat mee

‘Coalitie akkoord over toekomst bestel’

De coalitiepartijen stemmen in met het voorstel van de publieke omroepen om zes omroepen te laten fuseren. Dat horen Telegraaf en Villamedia uit Haagse bronnen. Dat zou betekenen dat het bestel in 2015 bestaat uit drie fusieomroepen (KRO-NCRV, BNN-VARA en TROS-AVRO), drie zelfstandige omroepen (EO, MAX en VPRO) en twee omroepen zonder leden (NTR en NOS). Volgens RTL Nieuws zouden de nieuwe omroepen WNL en PowNed zich voor 2016 aan moeten sluiten bij een van de zes andere overgebleven ledenomroepen, anders is er geen toekomst voor ze binnen de publieke omroep. Ook zouden de taken van de publieken op internet naar verluidt fors (met 60 procent) worden ingeperkt. De omroepen mogen al vanaf 2012 alleen nog activiteiten op het web ontplooien die direct te maken met de programma’s die ze uitzenden. Laatste wijziging: 17 juni 2011, 14:26

In ruil voor fors ingrijpen in de internetactiviteiten door de omroepen, mag de tv-zender Nederland 3 blijven bestaan.  Wel komt daar een grote rol voor de regionale omroepen die hun programma’s daar kwijt kunnen.

Voor de Wereldomroep ziet de toekomst er somber uit. Bekend is dat de omroep naar de begroting van Buitenlandse Zaken verhuist, maar waarschijnlijk zonder het bijbehorende budget van 46 miljoen euro. Buitenlandse Zaken zou niet meer dan 10 miljoen over hebben voor een afgeslankte Wereldomroep.

Het kabinet komt vrijdag met een plan voor de toekomst van de publieke omroep. Meer bij De Telegraaf

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.