— dinsdag 11 november 2014, 08:13

CNN stopt met uitzenden in Rusland

Het Amerikaanse televisienetwerk CNN stopt per 31 december met uitzenden in Rusland. Er wordt geen reden gegeven voor de terugtrekking, maar de Russische toezichthouder op de media, Roskomnadzor, zou sinds 2009 vragen om een lokale licentie van buitenlandse kanalen. CNN had om een licentie gevraagd, maar heeft deze vooralsnog niet gekregen, meldt de zakenkrant Vedomosti. Sinds 2010 bepaalt een wet in Rusland dat 50 procent van de aandelen van een televisiestation in Russische handen moet zijn. Zo'n samenwerkingsovereenkomst is nooit tot stand gekomen in het geval van CNN, maar het Amerikaanse televisienetwerk mocht de afgelopen jaren toch uitzenden zonder dat autoriteiten hier een probleem van maakten. Kort geleden werd een wet aangenomen waarbij media nog maar voor 20 procent in handen van het buitenland mogen zijn. Meer bij NRC

Bekijk meer van

Rusland CNN

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.