— maandag 20 september 2010, 12:41

‘CNN onderdrukte Irak-video’

Michael Ware, een Australische oorlogscorrespondent, stelt dat hij tijdens zijn werk voor nieuwszender CNN in Irak getuige was van een oorlogsmisdaad, maar dat CNN het betreffende videomateriaal te schokkend vond om uit te zenden. Ware, die lijdt aan post-traumatisch stresssyndroom, deed zijn uitspraak in een documentaire waarvan het laatste deel vanavond wordt uitgezonden op de Australische televisie. Hij was er getuige van hoe een Amerikaanse soldaat een bewapende jongen achter in zijn hoofd schoot, waarna deze er twintig minuten over deed om te sterven. Het ging volgens Ware "technisch gezien" om een overtreding van de Geneefse Conventies - en een "kleine oorlogsmisdaad, als zoiets al bestaat." Ware zegt zich tijdens het incident plots te hebben gerealiseerd dat hij zich drukker maakte om de kadrering van het beeld, dan wat de stervende man doormaakte. Meer bij Brisbane Times

Bekijk meer van

Irak
banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.