Tegel Beeld en Geluid

— donderdag 4 september 2014, 08:51

Clooney verfilmt afluisterschandaal

Acteur George Clooney is van plan een film te maken over het hackschandaal rond de Britse tabloid News of the World. Bij de tabloid bestond een jarenlange traditie om met behulp van privédetectives informatie te verzamelen over bekende Britten en zij die toevallig in de nieuwsspotlight waren terecht gekomen. Uiteindelijk groeide dit uit tot omvangrijke campagne waarbij werd ingebroken in de voicemail van honderden mensen. De 168-jaar oude krant overleefde de onthulling van het schandaal uiteindelijk niet. De basis voor het de film vormt het recente boek Hack Attack van onderzoeksjournalist Nick Davies. De journalist beschrijft in dat boek de tocht (en tegenwerking) om - via The Guardian - deze praktijken aan de kaak te stellen.

Clooney, die eerder journalistiek getinte films maakte, noemt het een eer dit verhaal te verfilmen. “Het mooiste is dat het echt is gebeurd. “Leugens, corruptie en chantage tot in de hoogste regionen van de regering, uitgevoerd door de grootste krant van Londen”, aldus Clooney, die Davies prijst als een moedige en vasthoudende journalist. Het filmen begint in 2015. Guardian-hoofdredacteur Alan Rusbridger tweette trots dat journalistiek van zijn krant daarmee al tot drie films en twee toneelstukken heeft geleid.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.