website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

‘Cijfers New Skool Media positiever dan gebracht’

Lars Pasveer — Geplaatst in cijfers op maandag 15 januari 2018, 16:54

ANP

ANP

Nieuws Uitgever Erwin van Luit erkent dat er over 2017-2017 een nettoverlies van een half miljoen euro is gedraaid op een omzet van ruim 46 miljoen euro, maar zegt dat het gebroken boekjaar (dat eindigde op 30 juni 2017) negeert dat prestaties in het laatste half jaar uiteindelijk een positief eindresultaat opleveren.

Tegenover Adformatie wijst Van Luit in het kader van de berichtgeving over het verlies moet meewegen dat de cijfers over heel 2017 er positief uitzien.

“We hebben 2017 afgesloten met een ebitda van 4,9 miljoen euro. De drie werkmaatschappijen - ONE Business, Columbus Travel en New Skool Exploitatie - bereiken daarmee gezamenlijk een ebitda percentage van 9 procent. Als je dat afzet tegen de rest van de markt, kan ik alleen maar tevreden zijn”, stelt Van Luit in Adformatie.

‘Optimalisatiewerkzaamheden’ en gemaakte kosten in het laatste kwartaal van 2017 hebben volgens Van Luit ook direct hun vruchten afgeworpen. “Als ik kijk naar het geheel van 2017, stel ik vast dat de business een stuk positiever presteert dan de berichtgeving wellicht doet vermoeden”, aldus Van Luit.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

expertisedag 2019

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.