basis naar compleet

— vrijdag 1 september 2017, 08:59 | 0 reacties, praat mee

CIDI uit kritiek op persreis naar Westelijke Jordaanoever

Het Centrum Informatie en Documentaire Israël (CIDI) heeft hard uitgehaald naar een door de EU voorgenomen persreis naar de Westelijke Jordaanoever. De persreis schetst volgens de organisatie een te eenzijdig beeld van de conflicten tussen de Palestijnen en Israël, omdat die laatste niet in de reis aan bod komt. “Het CIDI heeft met verbijstering kennis genomen van die Europese initiatief en heeft Tweede Kamerleden en Nederlandse Europarlementariërs opgeroepen stelling te nemen”, schrijft de organisatie op zijn website. “Het is onacceptabel dat de EU een dergelijke reis voor journalisten organiseert, die zo eenzijdig is.” Laatste wijziging: 4 september 2017, 15:31

Tijdens de persreis – die in oktober plaats moet vinden willen vertegenwoordigers van de EU in Jeruzalem journalisten rondleiden door de Westelijke Jordaanoever. Israël wordt volgens het CIDI uitgesloten als bestemming. “De Europese Unie zou bij uitstek het orgaan moeten zijn dat het Israëlische-Palestijnse conflict objectief benadert.”

Het CIDI organiseert zelf jaarlijks ook een persreis voor journalisten. Ook die persreis wordt zo nu en dan eenzijdig genoemd, onder andere door journalist Chris Aalberts, die eerder dit jaar meeging met de reis. “Het CIDI moet geen lange tenen hebben en snappen dat er ook een Palestijnse kant zit aan de bezetting”, aldus Aalberts, die stelt dat er wel één belangrijk verschil is tussen de twee reizen. De reis van het CIDI wordt betaald door diens leden, de reis naar de Westelijke Jordaanoever door Europa. Wanneer de belastingbetaler voor de kosten van een reis opdraait, redeneert Aalberts, “moet het duidelijk zijn wat de legitimatie is”.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.