Tegel Beeld en Geluid

— dinsdag 29 maart 2016, 12:25 | 0 reacties, praat mee

China wil isp’s dwingen buitenlandse sites te blokkeren

Frederic J. Brown / AFP

China overweegt nieuwe internetregels in te stellen die service providers kunnen dwingen toegang tot buitenlandse sites te blokkeren. Komt er een verbinding tot stand met domeinen of sites die geregistreerd staan buiten China dan kunnen internet service providers (isp's) een boete van 30.000 yuan krijgen en worden ze publiekelijk aan de schandpaal genageld voor hun ongehoorzaamheid. Dat meldt The Washington Post.

De voorgestelde regels zijn maandag gepubliceerd voor een openbare consultatie die tot 25 april loopt. Voorlopig is het dus nog een plan, maar China staat bekend om zijn harde aanpak van de pers en internetvrijheid. Deze maand is ook al een wet in werking getreden waardoor het voor buitenlandse uitgevers en bedrijven een stuk moeilijker wordt om ook maar iets te publiceren. Als de nieuwe internetregels wél worden aangenomen dan zal het Chinese internet bijna geheel afgesloten zijn van buitenlandse invloeden.

Bekijk meer van

China

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.