persveilig seminar

— woensdag 30 september 2015, 10:11 | 0 reacties, praat mee

Charlie Hebdo betrekt beveiligde redactieburelen

De redactie van het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo is vanuit tijdelijke onderkomst bij dagblad Liberation verhuisd naar nieuwe, strengbeveiligde redactieburelen in het zuiden van Parijs. Dat meldt persbureau AFP op basis van bronnen bij de krant. Laatste wijziging: 1 oktober 2015, 10:32

Het weekblad zelf wilde niet reageren op de verhuizing. Bij de aanslag in januari van dit jaar kwamen 12 werknemers om, toen twee geradicaliseerde broers een slachting aanrichtten op de redactie, uit woede over de wijze waarop Charlie Hebdo de islam belachelijk maakt. In de klopjacht die daarop volgde vielen nog eens vijf doden.

Het tijdschrift stelde eerder dit jaar klaar te zijn met het fenomeen Mohammed. Door de internationale aandacht en steunverklaringen na de aanslagen staat de uitgeverij er financieel beter voor dan ooit, wat voor onverkwikkelijke ruzies zorgt.

AFP meldt dat het tijdschrift binnenkort afscheid zal moeten nemen van tekenaar Luz en columnist Pelloux, die zeggen dat ze sinds de aanslagen niet meer door willen: het is niet meer hetzelfde, zonder hun vermoorde collega’s.

Bekijk meer van

Charlie Hebdo

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.