— donderdag 5 augustus 2010, 10:55 | 2 reacties, praat mee

Brussen verdacht van bedreiging

Bert Brussen, columnist, schrijver en oprichter van discussie- en opiniesite De Jaap, moet zich op woensdag 11 augustus als verdachte van bedreiging melden voor verhoor bij de politie. Aanleiding is een Twitter-bericht van ene Mohamed Ghabri, die eerder dit jaar een bruut geformuleerd dreigement aan PVV-politicus Geert Wilders uitte. Brussen maakte een screenshot van de tweet en plaatste die op zijn eigen site. HP/De Tijd vraagt zich af waarom de politie Haaglanden zich niet richt op de bedreiger, in plaats van Brussen lastig te vallen. Brussen stelt dat hij het twitterdreigement in context heeft geplaatst, waarbij duidelijk is dat niet hij dreigt maar enkel iets nieuwswaardigs signaleert. Het Twitter-account van Ghabri is zojuist op slot gegaan, maar uit niets in de tweets vóór dat moment bleek dat hij op enig moment door het Team Bedreigde Politici van politie Haaglanden is benaderd. Zie ook Brussens uitgebreide verklaring op Webwereld. Bits of Freedom stelt dat Brussen zich kan beroepen op uitspraken van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Naschrift: Ghabri, die als artiestenmanager werkt, vraagt mensen een opvolgende tweet ook te bekijken. Laatste wijziging: 6 augustus 2010, 20:33

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

Bernadette de Wit, 6 augustus 2010, 17:04

Bert Brussen doet niets verkeerds. Iedereen die wel eens modereert, maakt een onderscheid tussen melden of toestaan van een dreigende mededeling en een daadwerkelijke, strafbare bedreiging.

Zo ging het ook op de steunbetuigingswebsite die in 2002 direct na de doodsbedreigingen aan het adres van Ayaan Hirsi Ali de lucht in ging. Met mijn collega-initiatiefnemers en de politie van AHA’s woonplaats sprak ik af dat reacties (meestal van Somaliërs, soms van Marokkanen) in de trant van: ‘Die afvallige hoer moet dood!’ onder de vrijheid van meningsuiting vielen, maar reacties (van Somaliërs) in de trant van: ‘Kom allemaal op die en die datum naar ... [adres + woonplaats AHA]’ werden van de site gehaald en aan de politie doorgespeeld.

Zo moeilijk is dit onderscheid niet. De vraag is nu: zijn ze gewoon dom bij het OM of laten ze, net als bij de juridische jihad tegen Gregorius Nekschot, graag hun oren hangen naar fanatieke mohammedanen die met succes de slachtoffertroefkaart spelen?

Khalid Ahmed Chaudry, 11 augustus 2010, 17:55

De heer Geert Wilders mag alles down, zeggen tegen article 1 van onze grondwet,tegen Nederlandse Normen en Warden ( ook universiele, hij is bezig belangen van ons land te vernietigen en de heer Bert Brussen wordt vervolged en straft !!!

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.