— vrijdag 12 augustus 2011, 09:20 | 1 reactie, praat mee

Britten willen social media blokkeren

De Britse regering bekijkt de mogelijkheden om sociale media tijdelijk uit te zetten om georganiseerde rellen te voorkomen. Dat blijkt uit een verklaring van de Britse premier David Cameron voor het Britse parlement. Volgens Cameron hebben social media een belangrijke rol gespeeld bij het organiseren van de rellen die Londen en enkele andere Britse steden de afgelopen dagen teisterden. De premier gaat samen met vertegenwoordigers van social media-bedrijven als Twitter, Facebook en Blackberry-maker RIM kijken naar mogelijke communicatiebeperkingen. Het blokkeren van social media door een overheid ligt erg gevoelig. Toen Egypte internet afsloot, reageerde de westerse wereld furieus over het inperken van de vrijheid van meningsuiting. Twitter en Google werkten samen, zodat de Egyptenaren de service konden blijven gebruiken. Cameron heeft ook nog gezegd dat omroepen als de BBC en Sky News ongetoonde beelden van rellen zouden moeten overdragen aan de politie. Tot dusver hebben de omroepen geen gehoor gegeven aan deze oproep omdat het de onafhankelijkheid van de zender zal schaden. Meer bij The Guardian / BBC / RTL Nieuws / Webwereld Laatste wijziging: 12 augustus 2011, 11:27

Bekijk meer van

Praat mee

1 reactie

Bas de Vries, 13 augustus 2011, 00:16

Beste redactie van Villemedia,

Weten jullie zeker dat jullie die verklaring van Cameron wel goed hebben gelezen? Ik vind daarin niets over het tijdelijk uitzetten van sociale media.

Waar men in GB wel naar kijkt, is de mogelijkheid om individuele mensen te beletten berichten te verspreiden als zij daarmee rellen organiseren.

Dat is heel iets anders: in het eerste geval raak je alle gebruikers van sociale media en zou de vergelijking met Egypte opgaan. In het tweede geval raak je alleen die individuen en heeft de rest van de internetgemeenschap er geen last van.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.