— donderdag 3 september 2015, 13:52 | 0 reacties, praat mee

Britse Vice-journalisten weer vrij

De twee Britse Vice-journalisten zijn vrijgelaten, berichten diverse Turkse media. De in Turkije woonachtige Irakese vertaler/fixer zit nog wel vast, aldus de advocaat van de journalisten in The Guardian. De drie werden gisteren nog overgebracht naar een nieuwe locatie, een strengbeveiligde gevangenis - ver verwijderd van juridische bijstand.

De journalisten en hun fixer zaten sinds vorige week donderdag vast - nadat ze werden beschuldigd van steun aan terreurgroep IS. Hun hotelkamers werden door de politie doorzocht en video- en computerapparatuur in beslag genomen. De journalisten zouden onder meer encryptie-software gebruiken die IS ook inzet, een van de belangrijkste ‘bewijsstukken’ voor de aanklacht.

De Britten Jake Hanrahan en Philip Pendlebury envertaler en journalist Mohammed Ismael Rasool werkten aan reportages vanuit de provincie Diyarbakir, waar het Turkse leger en strijders van de Koerdische beweging PKK weer in een gewapend conflict zijn verwikkeld.

Bekijk meer van

Vice Turkije

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.