onderzoek covid en journalistiek

— woensdag 18 november 2015, 14:31 | 0 reacties, praat mee

Britse rechtbank straft Condé Nast voor artikel

Adrian Sanchez Gonzalez / AFP

De Amerikaanse uitgeverij Condé Nast is schuldig bevonden aan minachting van een Brits gerechtshof - het gevolg van een artikel uit 2014 in tijdschrift GQ over het hackschandaal rond News of the World. Volgens de rechter zinspeelde het artikel op betrokkenheid van uitgever Rupert Murdoch bij het schandaal, terwijl dat in de zaak nog niet was vastgesteld.

In een oordeel schrijven de rechters dat er daardoor in de zaak tegen hoofdredacteur Rebekah Brooks en anderen bij de krant een serieus risico ontstond op vooroordelen, die de voortgang van de zaak konden hinderen.

Auteur Michael Wolff heeft volgens de advocaten van Condé Nast een zeer subjectief, persoonlijk en ‘impressionistisch’ verslag geschreven van zijn indrukken in de rechtszaal. Het stuk uit april 2014 kan niet als serieuze bedreiging voor de rechtsgang worden gezien. Desondanks hangt Condé Nast een forse boete boven het hoofd.

In eerdere zaken waar de rechtbank soortgelijke inmenging voelde, zijn boetes opgelegd van tienduizend tot vijftigduizend pond. Meer bij The Guardian

Bekijk meer van

Rupert Murdoch Condé Nast

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.