— vrijdag 20 mei 2016, 12:32 | 0 reacties, praat mee

Britse media mogen namen sterrenkoppel niet publiceren

Britse media mogen niet de namen bekendmaken van een Britse ster en zijn echtgenoot die in verband wordt gebracht met een buitenechtelijke affaire. Ook van andere betrokkenen mogen geen namen worden genoemd. Het hooggerechtshof in Groot-Brittannië heeft besloten vast te houden aan de zogeheten 'injunction' wet, waarbij het media verboden wordt om over een zaak te berichten, ook al is sommige informatie wel via internet te vinden.

Zo ook in dit geval. Buiten Groot-Brittannië weet iedereen om welk sterrenkoppel het gaat, want de Amerikaanse tabloid National Enquirer publiceerde in april dat de man van de Britse zanger Elton John, David Furnish, buitenechtelijke escapades beleefde. Britse media zijn nu echter verplicht te volstaan met het gebruik van initialen: PJS voor Elton John en YMA voor David Furnish. 

De zaak begon te rollen toen in januari een stel, betrokken bij de vermeende buitenechtelijke activiteiten van Furnish, naar The Sun on Sunday stapte. Toen de krant contact opnam met de advocaten van Elton John omdat ze het verhaal wilden publiceren startte het juridische steekspel. 

Britse media publiceerden vandaag ook allemaal verhalen waarin ze gehakt maken van de uitspraak van het hof. Sommige kranten geven zelfs niet zo moeilijke hints over om wie het nu eigenlijk gaat.

Meer bij The Guardian / The Telegraph

Bekijk meer van

Elton John David Furnish

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.