Tegel Beeld en Geluid

— donderdag 19 oktober 2017, 09:16 | 0 reacties, praat mee

Britse journalist richt per ongeluk pro-Europese partij op

ANP

Een Britse journalist die op Twitter zijn visie deelde over de rol van Groot-Brittannië in de Europese Unie als wordt afgezien van Brexit, heeft terloops een nieuwe politieke beweging opgericht. Journalist Jeremy Cliffe is onbedoeld het gezicht van Radicals UK geworden, een nieuwe pro-Europese en progressieve partij.

Alle gevestigde partijen in het Verenigd Koninkrijk zetten inmiddels vol in op Brexit, terwijl veel jonge Britten zich niet gehoord voelen. De Brexit lijkt een doel op zich geworden, ondanks toenemende waarschuwingen dat de stap de Britse economie ernstig zal schaden.

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OECD) riep op tot een tweede referendum - een voorstel dat snel werd afgeschoten door de Britse regering.

Bijna de helft van de deelnemers aan het Brexit-referendum in juni 2016 stemde tegen. Jonge Britten zien hun opties om in Europa een carrière op te bouwen, te wonen of te studeren verdampen. Cliffe (die overigens in Berlijn werkt als correspondent) is overvallen door de respons op zijn voorstel een anti-Brexitpartij te beginnen.

Hij heeft inmiddels duizenden steunbetuigingen binnen. Cliffe zegt gezien zijn werk in Berlijn geen tijd te hebben Radicals UK te helpen opbouwen. De klus is overgedragen aan medestanders. Een eigen Twitter-account is al in de lucht en eerste stappen rond vormgeving zijn ook al gezet. Meer bij NOS

Bekijk meer van

Radicals UK Jeremy Cliffe

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.