— donderdag 17 oktober 2013, 09:00

Brits onderzoek naar spionage

In Groot-Brittannië start vandaag een groot parlementair onderzoek naar de omvang en schaal van surveillanceprogramma's van de Britse inlichtingendiensten. Volgens de parlementaire inlichtingen- en veiligheidcommissie ISC, die toezicht houdt op de overheidsdiensten GCHQ, MI5 en MI6, is het onderzoek een reactie op de bekendmakingen van klokkenluider Edward Snowden, over surveillanceprogramma's van de Amerikaanse inlichtingdienst NSA. Uit de gelekte documenten bleek dat ook de Britse geheime dienst GCHQ op grote schaal spioneert. Een gedeelte van het onderzoek zal ook openbaar zijn, zo heeft de commissie bekendgemaakt. Ook kan het publiek schriftelijk bewijsmateriaal indienen. The Guardian overweegt ook bewijsmateriaal in te leveren. Meer bij The Guardian

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.