banner festival 23

— woensdag 15 augustus 2012, 09:46

Brenninkmeijer nieuwe voorzitter SDM

Laatste wijziging: 15 augustus 2012, 11:47

Per 1 september is Nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer voorzitter van de Stichting Democratie en Media. Daarmee volgt hij Els H. Swaab op die voorzitter is sinds 2003. Het gaat hier om een nevenfunctie die Brenninkmeijer gaat vervullen naast zijn functie als Nationale ombudsman. De Stichting Democratie en Media ondersteunt projecten en initiatieven die zich richten op behoud van de pluriformiteit van de media en op versterking van kwaliteitsjournalistiek, als pijlers van de democratische rechtsstaat. Brenninkmeijer ziet duidelijke raakpunten tussen zijn expertise en zijn huidige functie als Nationale ombudsman en de doelstellingen van Stichting Democratie en Media: “Wij leven in wat we noemen een ‘mediacratie’ en een ‘dramademocratie’, waarbij de rol van de media in de democratie steeds om reflectie en terugkoppeling vraagt. Stichting Democratie en Media vormt –in aansluiting bij mijn werk als Nationale ombudsman een waardevol platform voor die reflectie. Graag draag ik als voorzitter van de Stichting bij aan een goede band tussen democratie en media.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.