— maandag 12 januari 2015, 15:32 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe directeur voor Mediafonds

Het Mediafonds heeft een nieuwe directeur: Ruurd Bierman begint neemt op 15 januari het stokje over van Hans Maarten van den Brink, die per 1 januari binnen het fonds een andere functie aanvaardde. De afgelopen twee jaar heeft Bierman leiding gegeven aan het project VISION 2020 van de EBU, waarin een toekomstvisie is ontwikkeld voor de publieke omroep in Europa. Tot 2012 was Bierman lid van de Raad van Bestuur van de NPO en directeur van de NOS. Bierman, die in deeltijd aan de slag gaat, zal "waarde, functie en taken" van het Mediafonds moeten uitdragen, aldus het bestuur. Het kabinet Rutte heeft aangekondigd de financiering van het Mediafonds per 2017 te willen beëindigen. Bierman zal zijn werk tegen die achtergrond moeten uitvoeren, aldus het fonds. "Het medialandschap verandert snel. Er is een groeiende behoefte aan Nederlandse culturele mediaproducties van topkwaliteit met grote publieke waarde, die voldoen aan internationale maatstaven. Daar ligt een gezamenlijk belang van de publieke omroep, fondsen, overheid en last but not least, het publiek" stelt Bierman.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.