basis naar compleet

— maandag 16 september 2019, 10:32 | 3 reacties, praat mee

Brenda Stoter Boscolo schreef boek over Jezidi’s: ‘Een grote emotionele rollercoaster’

Brenda Stoter Boscolo (1984) schreef een zeer indringend boek over het gruwelijke lot van de Jezidi’s. De freelance journalist verbaast zich over het gebrek aan aandacht voor dit ‘vergeten volk’ en over de vederlichte straffen voor Nederlandse IS’ers. Ze is diep gegaan voor haar boek. Misschien wel té diep.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

3 reacties

J.C. Roodenburg, 16 september 2019, 16:08

Eem indrukwekkend interview! Het is dat ik al te oud bent, want anders had ik ze direct in dienst genomen.

Eduard Bekker, 28 september 2019, 18:17

Alle bewondering voor Brenda Stoter en hoe triest dat zo wordt weggekeken bij dit leed dat een heel volk is aangedaan. En dat in schril contrast tot de aandacht en compassie voor de groep waaruit de daders zijn voortgekomen.
Veel mensen (ook journalisten en politici) durven het leed dat de Jezidi’s is aangedaan niet onder ogen te zien, omdat er teveel aandacht aan besteden snel als koren op de molen van duistere, rechtse islamofoben wordt gezien (als je je islamofoob ben je automatisch extreem-rechts; blijkbaar is de Islam een linkse godsdienst). En juist die duistere types spinnen bij dit zwijgen dus wél garen, omdat zij wél kritiek op de Islam durven leveren.
Het blijft me verbazen. De gruwelen van de nazi’s gaan we toch ook niet verzwijgen, omdat we niet als anti-Duits willen over komen?
Zelf ben ik altijd linksstemmend geweest en dat blijf ik ook.
Toch schrik ik hoeveel wegkijk- en vergoelijkende reacties er in progressieve kringen optreden als het gaat om de IS terreur: tot aan het Instituut Clingendaal aan toe!
Want ik begrijp niet hoe een streven naar een rechtvaardiger wereld samen zou kunnen gaan met begrip voor het doden en onderdrukken van medemensen.
Zelf ben ik begaan met hoe negatief er tegen het Catalaanse onafhankelijkheidsstreven wordt aangekeken, hoewel de alle Catalanen die ik ken (aardig wat, inmiddels en allemaal vóór onafhankelijkheid en op zijn minst voor het recht om daarover te mogen stemmen) pure democraten zijn en meestal links én pacifistisch ook. En ik vind het echt choquerend dat er dan toch meer compassie en begrip voor IS is in ‘linkse’ kringen dan voor de Catalanen. Wat hebben die Catalanen in hemelsnaam misdaan? Waarom krijgt een bevolkingsgroep die meer autonomie wil in hun ogen minder begrip dan een groepering die zich er (onder meer) op toe heeft gelegd een heel volk uit te roeien en die vrouwen uit dat volk tot slaaf heeft gemaakt?

Sylviavander, 4 oktober 2019, 00:32

ik zal mijn getuigenis hier graag delen. Mijn naam is Sylvia van der Hoek. Ik ben uit Utrecht, Nederland, ik ben ongeveer twee jaar geleden met mijn man getrouwd, we beginnen thuis problemen te krijgen wanneer hij stopt met slapen op hetzelfde bed, vechtend om kleine dingen die hij altijd laat thuiskomt, te veel drinken en met andere slapen vrouwen buiten ik heb nog nooit van een man in mijn leven gehouden behalve van hem. hij is de vader van mijn kind en ik wil hem niet verliezen, omdat we zo hard hebben samengewerkt om te worden wat we vandaag zijn. enkele weken geleden besloot hij nu om mij en het kind te leven, een alleenstaande moeder kan moeilijk zijn soms en dus ik heb niemand om naar toe te gaan en ik was hart gebroken. ik belde mijn moeder en leg alles aan haar uit, mijn moeder vertelde me over Drigbinovia hoe hij haar hielp het probleem tussen haar en mijn vader op te lossen, ik was verrast omdat ze zijn al die jaren bij elkaar geweest en het was als een wonder hoe ze bij elkaar terugkwamen. ik werd doorverwezen naar Drigbinovia en ik leg hem alles uit, dus hij beloofde me geen zorgen te maken dat hij een betovering zal uitspreken en dingen terug zal laten komen naar hoe we weer zo verliefd waren en dat het een andere vrouwelijke geest was die mijn beheerste man, hij vertelde me dat mijn probleem binnen twee dagen zal worden opgelost als ik geloof dat ik ok zei, dus hij betoverde me en na twee dagen kwam mijn liefde terug en vroeg me om hem te vergeven, ik ben nu zo blij. dus daarom besloot ik mijn ervaring te delen met elk lichaam dat zo’n probleem heeft om contact op te nemen met Drigbinovia, de grote spreukcaster op zijn e-mailadres .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) of whatapp hem +2348144480786 bedankt voor het delen van je tijd met mij

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.