noodfonds

— donderdag 17 maart 2011, 12:35 | 0 reacties, praat mee

‘Niet één hoofdredacteur/directeur’

De redactieraad en redactiecommissie van het Brabants Dagblad (BD) wijzen een gezamenlijke directeur/hoofdredacteur voor de krant in Den Bosch en het Eindhovens Dagblad (ED) af. Bij de aanstelling van Annemieke Besseling als interim directeur/uitgever van beide Wegener-kranten noemde zij het combineren van haar nieuwe functie met die van hoofdredacteur voor beide titels als optie. Besseling is tot 1 april hoofdredacteur van het BD.

In een verklaring aan de redactie wijzen de redactieraad en redactiecommissie het idee af. Beide organen vergaderden deze week over de opvolging van Besseling. Voorzitter Ron Lodewijks van de redactieraad: ‘We zijn tegen een gecombineerd hoofdredacteur- en directeurschap, omdat het in strijd is met het redactiestatuut. Die zeggenschap laten we ons niet ontnemen. Bovendien vinden wij dat beide kranten recht hebben op een eigen hoofdredacteur. We zullen samen optrekken met onze collega’s in Eindhoven.’

Secretaris Miel Timmers van de redactieraad van het Eindhovens Dagblad kijkt vreemd op van het idee van Besseling. Zij maakt deel uit van de vertrouwenscommissie, die op zoek is naar een nieuwe hoofdredacteur in Eindhoven. De procedure is tijdelijk stopgezet vanwege organisatorische redenen. Wegener past de komende maanden zijn organisatiestructuur aan. Besseling volgt Marco Paans op, die is benoemd tot regiodirecteur. Plaatsvervangend hoofdredacteur Ton Rooms gaat de krant in Den Bosch tijdelijk leiden.

Besseling: ‘Als iemand mij vraagt naar de combinatie van beide functies, dan zie ik ook voordelen. Daarom, ik wijs die optie niet op voorhand af, zoals de redactie doet. Ik wil er in ieder geval een discussie over voeren. Natuurlijk, de onafhankelijkheid van de redactie staat voorop, daar mag niemand aan komen. En iedere regio verdient een eigen smoel.’

De redactieraad van het ED wil de procedure rond de benoeming van de nieuwe hoofdredacteur opnieuw opstarten, zodra Wegener de organisatie heeft aangepast.

Besseling: ‘Wellicht verandert de taak van de hoofdredacteur door alle veranderingen die eraan staan te komen. Dat gaat nog wel even duren. Vandaar dat de procedure is stopgezet. Wordt die hervat, dan zal Rooms mijn positie innemen in de vertrouwenscommissie.’

 

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.