— vrijdag 6 augustus 2021, 11:40 | 0 reacties, praat mee

Boyan Ephraim nieuwe presentator bij RTL Ontbijtnieuws: ‘Kletsen met de camera’

Kijkers van het RTL Ontbijtnieuws zagen woensdag een nieuw gezicht in beeld. Boyan Ephraim (26) maakt sinds deze week onderdeel uit van het presentatieteam van het dagelijkse ochtendnieuws. “Ik heb altijd al de ambitie gehad om juist dit programma te presenteren. Dat dat nu uitkomt was wel reden om de champagne open te trekken.”

Ephraim is voor het team van het Ontbijtnieuws geen vreemde. De afgelopen vier jaar werkte hij al als freelancer op de redactie, waar hij verhalen maakte voor de televisie-uitzendingen en voice-overs verzorgde. Zijn wens om ook te presenteren had hij niet onder stoelen of banken gestoken. De afgelopen maanden oefende hij al met vaste Ontbijtnieuws-presentator Jan de Hoop om zich de stijl van het programma eigen te maken.

De hoofdredactie van het Ontbijtnieuws was enthousiast over het resultaat. “Plek voor een nieuwe vaste presentator was er niet, maar er was wel behoefte aan een invaller. Als Jan de Hoop of Meike de Jong verhinderd zijn, schakelen ze nu mij in.” Naast RTL werkt Ephraim ook nog als nieuwslezer bij Qmusic en sporadisch als presentator bij Omroep Gelderland. “Dat laatste ga ik wel afbouwen. Als invaller moet je wel beschikbaar zijn op de momenten dat je nodig bent.”

Het RTL Ontbijtnieuws presenteren was voor Ephraim al lange tijd een doel. “De manier van presenteren past heel goed bij me. We brengen het nieuws in vrij gemakkelijke taal en kiezen onderwerpen die dicht bij de kijker staan. We denken ook goed na over de manier waarop we het nieuws aan de kijker gaan vertellen.”

“Kletsen met de camera”, noemt Ephraim de presentatiestijl die hij zich de afgelopen maanden met hulp van De Hoop eigen heeft proberen te maken. “Je zit ‘s ochtends eigenlijk aan de keukentafel bij iemand die met wel 100 dingen tegelijk bezig is. De truc is om het nieuws vanuit jezelf te vertellen en om niet de nieuwslezer uit te gaan hangen. Het kostte wel even een paar maanden oefenen voordat ik dat door had.”

Wennen was het nog wel tijdens die eerste uitzendingen deze week. “Je wil relaxt aan de tafel zitten, maar zeker in het begin ben je nog veel bezig met randzaken, zoals de plekken waar de camera’s staan”, zegt Ephraim. De studio waarvandaan we uitzenden is helemaal nieuw voor me. En als je verhuisd naar een nieuw huis duurt het ook even voordat je je thuis voelt. Gelukkig duren de uitzendingen lang, waardoor je er gaandeweg vanzelf inkomt.”

Hoe vaak Ephraim te zien gaat zijn bij het RTL Ontbijtnieuws weet hij niet. Daar zijn geen harde afspraken over gemaakt. “Ik ben er op de momenten dat het nodig is.”

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.