— woensdag 8 september 2021, 13:11 | 0 reacties, praat mee

Boudewijn Smals directeur video bij DPG Media

Boudewijn Smals is met ingang van 1 oktober directeur video bij DPG Media. De afgelopen jaren lag bij NU.nl, het AD en de regionale titels van DPG Media de focus op actuele content: nieuws, sport en live-registraties. DPG Media wil met Smals een volgende stap maken met het ontwikkelen van ‘tijdloze’ videoformats; info- en entertainmentformats in het verlengde van het nieuws. DPG wil online-bezoekers langer vasthouden en zowel het betalende als ingelogde digitale bezoek vergroten.

Smals (37), nu nog CEO van PnP Media werkte eerder bij KPN Presenteert (24 uur met…, Soundcheckers, Brussel), en was managing director bij RTL MCN (Judge me niet, Voor 1 dag, Make some change) en PnP Media (Universiteit van Nederland, Geubels en de Hollanders). In die functies deed hij ervaring op met het ontwikkelen en introduceren van online-videokanalen en -programma’s.

Smals: ‘De nadruk ligt op seriematige content en mid-form, zeg 7 tot 12 minuten. Met een eigen, vaste programmering en waar het kan met zoveel mogelijk eigen gezichten, nationaal, maar ook regionaal. Dat gaan we bedenken, met eigen mensen, maar ook met externe partijen.’

Directeur Entertainment Robert Bernink: ‘Boudewijn krijgt de uitdaging om formats, concepten en series te ontwikkelen waar onze bezoekers fan van worden. We willen onze grote nieuwsmerken, positioneren als een bestemming waar, naast jouw nieuws, ook relevante audio én video aangeboden wordt. Boudewijn is met zijn expertise op het gebied van videocontent geknipt voor deze opdracht.’

Bekijk meer van

DPG Media Boudewijn Smals

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.