e learning nvj

— dinsdag 1 juli 2014, 09:17

Bondsdag hoort NSA-klokkenluiders

Later deze week zullen Thomas Drake en William Binney getuigen voor een parlementscommissie in de Duitse Bondsdag. Drake en Binney zijn twee prominente klokkenluiders, die misstanden bij de Amerikaanse inlichtingendienst NSA aan het licht brachten. De commissie had ook graag Edward Snowden gesproken en overwoog daarvoor naar Moskou af te reizen. Snowden wilde echter niet op Russisch grondgebied getuigen. Drake en Binney werkten beiden voor de NSA maar hadden - eerder dan Snowden - ernstige bedenkingen over de reikwijdte van sommige programma's binnen de inlichtingendienst. De Duitse commissie wil vermoedelijk meer weten over activiteiten van NSA binnen Duitsland, maar ook meer details horen over de zogeheten 'Five Eyes', een samenwerkingsverband van de Verenigde Staten met de inlichtingendiensten van Australië, Canada, Groot-Brittannië en Nieuw-Zeeland. Waar wetgeving de ene inlichtingendienst beperkt, kan een andere partner uit de Five Eyes soms uitkomst bieden. Sinds de onthullingen van Snowden is vooral in Duitsland grote verontwaardiging en discussie over de NSA uitgebroken. Meer bij Firedoglake Laatste wijziging: 1 juli 2014, 11:19

Bekijk meer van

NSA Duitsland

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.