word studentlid

— vrijdag 1 mei 2015, 13:41 | 0 reacties, praat mee

‘Pers te volgzaam wat betreft Snowden’

‘Pers te volgzaam wat betreft Snowden’

Nederlandse journalisten lopen teveel achter klokkenluider Edward Snowden aan. Dat zegt Rob Bertholee, baas van de Nederlandse Inlichtingenen veiligheidsdienst (AIVD), in een interview met NRC. “Wie biedt meneer Snowden nou echt tegenspel?” Edward Snowden, voormalig medewerker van de Amerikaanse inlichtendienst NSA, maakte in juni 2013 bekend dat de NSA op grote schaal spioneerde. Nog wekelijks komen er nieuwe onthullingen over de enorme reikwijdte en op welke schaal de surveillancepraktijken plaatsvinden, ook door inlichtingendiensten van andere landen. Laatste wijziging: 3 mei 2015, 12:03

Snowden verweet de Nederlandse dienst AIVD in een interview ook het schoothondje van de NSA te zijn. Bertholee noemt dat “absolute bullshit”. “Ik zie iemand die vastzit in Moskou, geen kant uitkan en door de Amerikanen wordt beschouwd als een vijand van de staat. Dan denk ik: hoe komt zo iemand aan zoveel kennis en een schijnbaar diepgaande analyse over wat er in Nederland gebeurt?”

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.