— woensdag 16 december 2009, 11:19 | 3 reacties, praat mee

Boete voor Novum wegens hacken ANP

Novum Nieuws en een oud-hoofdredacteur van dit persbureau hebben geldboetes opgelegd gekregen voor het hacken van de database van concurrerent ANP. Dat heeft het gerechtshof Den Haag in hoger beroep bekend gemaakt. Om welke bedragen het gaat is niet bekend. Het gerechtshof achtte bewezen dat Novum Nederlands Nieuws B.V. in 2004 gebruik had gemaakt van inlogcodes die het ANP persbureau aan derden had verstrekt. Daarmee was zij ten onrechte tot die database binnengedrongen. De andere medeverdachte, destijds commercieel directeur, is vrijgesproken van (mede)plegen, dan wel feitelijk leidinggeven aan het hacken van de database van het ANP. Algemeen directeur Bram Bloemberg van Novum laat middels een persbericht weten niet tevreden te zijn met de uitspraak van het hof. “Gehele vrijspraak had meer voor de hand gelegen. De gedeeltelijke vrijspraak is in ieder geval erkenning voor het gevoerde verweer. Meer bij Rechtspraak

Bekijk meer van

Praat mee

3 reacties

Nick, 16 december 2009, 13:10

Ehm… als iemand je een wachtwoord geeft, is het dan hacken?

Marnix Kreyns, 16 december 2009, 15:42

“Om welke bedragen het gaat is niet bekend”.

Als de redactie even de moeite neemt om de via Rechtspraak.nl gepubliceerde uitspraken te lezen, kan men daaruit exact de bedragen van de boetes halen (€ 1.000,—respectievelijk € 4.000,—, waarvan € 2.000,—voorwaardelijk.)

martine, 16 december 2009, 20:27

nou, voor zo’n bedrag zou ik het beslist niet laten.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.