NVJ compleet lid

— maandag 17 augustus 2020, 08:22 | 0 reacties, praat mee

Boeren staan met trekkers bij studio Zomergasten

Boeren staan met trekkers bij studio Zomergasten
De boeren stoomden al eerder naar het Mediapark in Hilversum. - © Foto: ANP

Leden van actiegroep Farmers Defence Force hebben zondag met trekkers op het Mediapark in Hilversum gestaan vanwege een optreden van minister Carola Schouten in het tv-programma Zomergasten. Laatste wijziging: 17 augustus 2020, 08:33

Ze blokkeerden met twintig trekkers vier rijen dik de weg bij de hoofdingang en wilden aandacht vragen voor hun problemen. ‘Het is niet de bedoeling de uitzending te verstoren, want we snappen ook wel dat we daarmee geen goodwill kweken’, citeert de NOS een van de boeren.

Volgens de organisatie Farmers Defence Force is de Zomergasten-uitzending ‘een als kritisch interview vermomd programma wat niets meer is als zendtijd voor politieke partijen, waarin de minister haar zwaar beschadigd blazoen [kan] opkrikken’, schrijft het bestuur in een zondag verspreide brief.

Ondanks de brief zegt een woordvoerder van de actiegroep tegenover persbureau ANP dat FDF de actie op het Mediapark niet heeft opgezet, maar het bestuur staat wel achter het protest.

Het optreden van de minister in Zomergasten krijgt de nodige waardering in de recensies, bijvoorbeeld op NRC en Sargasso. De uitzending trok gemiddeld 541.000 kijkers, aldus Kijkonderzoek.nl.

Bekijk meer van

Zomergasten Carola Schouten

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.