— donderdag 6 oktober 2016, 09:16 | 0 reacties, praat mee

Boekpresentatie ‘Iedereen Journalist’ in Nieuwspoort

Roeland Schweitzer (l) en Willem Wansink, auteurs van ‘Iedereen journalist’ | Hans Hordijk

Op vrijdag 7 oktober presenteren schrijvers Willem Wansink en Roeland Schweitzer hun boek 'Iedereen Journalist' in Nieuwspoort te Den Haag. De boekpresentatie gaat gepaard met een debat onder leiding van Wansink over de veranderingen binnen de journalistiek.

Met een smartphone op zak kan iedereen nieuwsgebeurtenissen vastleggen. “Iedereen met een smartphone beschikt over het complete instrumentarium van de journalist. Zoekmachine, camera, recorder, tekstverwerker en zender”, aldus Wansink en Schweitzer.

Dat is een onomkeerbaar proces en een tijdybom onder de oude media, aldus de auteurs. “Daarmee verliest de democratie een anker”, vinden ze.

Aan het debat doen Christiaan Triebert (onderzoekscollectief Bellingcat), Kees Boonman (presentator TROS Kamerbreed), voormalig staatssecretaris Clémence Ross- van Dorp en filosofe en vlogster Fen Verstappen mee. Nico Kussendrager (voormalig Trouw-journalist en docent aan de School voor Journalistiek) reikt de basisstelling van het debat aan.

Het debat begint om 14:30 in Nieuwspoort, Lange Poten 10, Den Haag.
                       

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.