website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Boekenuitgeverij De Correspondent: 100.000e exemplaar verkocht

Lars Pasveer — Geplaatst in boek op dinsdag 13 februari 2018, 07:00

De momenteel verschenen boeken bij De Correspondent. Volgende week verschijnt nummer zes. | De Correspondent

De momenteel verschenen boeken bij De Correspondent. Volgende week verschijnt nummer zes. | De Correspondent

Nieuws De Correspondent meldt een mijlpaal bij de boekenuitgeverij: er zijn honderdduizend exemplaren verkocht van de huidige vijf boeken in het portfolio. De uitgeverij trekt vanwege het succes een tweede boekenredacteur op voltijdbasis aan.

Alle boeken die De Correspondent sinds 2014 uitgaf, belandden in de zogehten Bestseller 60, aldus uitgever Milou Klein Lankhorst. Een deel van de boeken werd digitaal afgenomen, maar maar liefst 85 procent van de verkochte boeken werd op papier gelezen.

Voor dit jaar wil De Correspondent meerdere boeken uitgeven, met meer begeleiding voor auteurs. De Correspondent-eindredacteur Andreas Jonkers is sinds deze maand benoemd tot adjunct-uitgever.

Volgende week verschijnt het zesde boek bij de uitgeverij: Er zijn nog 17 miljoen wachtenden voor u van Sander Heijne, over (de gevolgen van) dertig jaar marktwerking in Nederland. Volgens Klein Lankhorst leidt het online onderzoek bij het journalistieke platform De Correspondent vaak tot een boekpublicatie. 

“Veel journalisten dromen daarvan: ze hebben meer tijd, ruimte en rust om journalistiek te bedrijven. En we weten nu ook dat leden onze boeken waarderen”, stelt Klein Lankhorst.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Journalist van het jaar 2018

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.