— dinsdag 13 februari 2018, 07:00 | 0 reacties, praat mee

Boekenuitgeverij De Correspondent: 100.000e exemplaar verkocht

De momenteel verschenen boeken bij De Correspondent. Volgende week verschijnt nummer zes. | De Correspondent

De Correspondent meldt een mijlpaal bij de boekenuitgeverij: er zijn honderdduizend exemplaren verkocht van de huidige vijf boeken in het portfolio. De uitgeverij trekt vanwege het succes een tweede boekenredacteur op voltijdbasis aan.

Alle boeken die De Correspondent sinds 2014 uitgaf, belandden in de zogehten Bestseller 60, aldus uitgever Milou Klein Lankhorst. Een deel van de boeken werd digitaal afgenomen, maar maar liefst 85 procent van de verkochte boeken werd op papier gelezen.

Voor dit jaar wil De Correspondent meerdere boeken uitgeven, met meer begeleiding voor auteurs. De Correspondent-eindredacteur Andreas Jonkers is sinds deze maand benoemd tot adjunct-uitgever.

Volgende week verschijnt het zesde boek bij de uitgeverij: Er zijn nog 17 miljoen wachtenden voor u van Sander Heijne, over (de gevolgen van) dertig jaar marktwerking in Nederland. Volgens Klein Lankhorst leidt het online onderzoek bij het journalistieke platform De Correspondent vaak tot een boekpublicatie. 

“Veel journalisten dromen daarvan: ze hebben meer tijd, ruimte en rust om journalistiek te bedrijven. En we weten nu ook dat leden onze boeken waarderen”, stelt Klein Lankhorst.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.