— vrijdag 19 maart 2010, 08:46 | 0 reacties, praat mee

BNN blaast partijplan af

BNN ziet af van de oprichting van een eigen politieke partij. Dat is de uitkomst van het overleg dat donderdag gevoerd is tussen het Commissariaat voor de Media (CvdM) en BNN. Aanleiding voor het overleg was de aankondiging van BNN om dit voorjaar in het tv-programma Lijst 0 een politieke partij op te richten. Op de BNN-website werd bezoekers opgeroepen zich te kandideren als lijsttrekker voor Lijst 0, voor de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen. Het Commissariaat wees er direct op dat het oprichten van een politieke partij door een omroepvereniging niet is toegestaan. Laatste wijziging: 19 maart 2010, 10:00

Het toonde zich wel bereid om, vanuit de Mediawet, met BNN mee te denken over een alternatieve uitwerking van het programma-idee.

BNN zal nu onder jongeren een politieke talentenjacht organiseren, waarvan de winnaar als hoofdprijs de mogelijkheid krijgt een echte politieke partij op te richten. Lijst 0 zal deze zoektocht registreren en de op te richten partij wekelijks volgen tot aan de verkiezingen van 9 juni.

Hiermee heeft het Commissariaat voldoende waarborgen dat BNN bestuurlijk niet betrokken is bij de oprichting van een politieke partij.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.