— dinsdag 11 december 2012, 09:22

Bloomberg overweegt bod op FT

UPDATE De Amerikaanse miljardair en huidige burgemeester van New York Michael Bloomberg overweegt uitgeverij The Financial Times Group te kopen, schrijft de New York Times. Wel zou Bloomberg tegenover vrienden twijfelen of hij er goed aan doet een bedrijf te kopen dat opereert in zo'n onzekere industrie. Tegelijk zou het bij de miljardair gaan om meer dan pure cijfers: hij koop de krant dagelijks en waardeert de inhoud. Er is nog een kaper op de kust: persbureau Thomson Reuters zou ook interesse hebben in een overname van de groep. Het persbureau verkeert echter in zwaar weer en volgens analisten maakt ook de Financial Times zelf verlies. Officieel is de Financial Times niet te koop, maar bij moederbedrijf Pearson stappen binnenkort twee topmanagers op, die altijd afkerig waren van het verkopen van de krant. Dat opent mogelijkheden, aldus de New York Times. Desondanks heeft een woordvoerder van Pearson gezegd dat de Financial Times niet te koop staat.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.