— woensdag 24 oktober 2018, 09:06 | 0 reacties, praat mee

Bloomberg onder vuur om claims onveilige servers Apple en Amazon

Een illustratie uit het Bloomberg-verhaal, met claims toegeschreven aan 'U.S. officials' | Bloomberg

Begin oktober onthulde zakenmagazine Bloomberg schokkend en brisant nieuws: servers van de grootste Amerikaanse bedrijven en aanbieders van computer- en clouddiensten zouden al tijdens hun productie in China zijn voorzien van spionagechips. Apple en Amazon eisen rectificatie van het nieuws. Laatste wijziging: 24 oktober 2018, 09:09

Volgens Bloomberg zouden de chips de Chinese inlichtingendienst ongebreidelde toegang geven tot alles wat op de server gebeurt. In de inleiding van ‘The Big Hack’ sprak Bloomberg van infiltratie en noemde Amazon en Apple als bedrijven die de bewuste hardware inzetten.. Bestuurders van de bedrijven zeggen dat er geen bewijs is dat servers van afluisterchips zijn voorzien. Ook de Chinese fabrikant Supermicro ontkent dat de door hun geleverde machines onveilig zijn door speciale chips.

Ze eisen daarom rectificatie. Ook collega-journalisten hebben kritiek op de berichtgeving, waarbij Bloomberg zich baseert op anonieme veiligheidsexperts uit de Amerikaanse overheid.

De in het verhaal opgevoerde bedrijven klagen dat Bloomberg niet wil luisteren naar tegenargumenten. Een rectificatie lijkt niet op handen, schrijft de NOS.

Bekijk meer van

Bloomberg Apple Amazon

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.