website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Bloomberg onder vuur om claims onveilige servers Apple en Amazon

Lars Pasveer — Geplaatst in technologie op woensdag 24 oktober 2018, 09:06

Een illustratie uit het Bloomberg-verhaal, met claims toegeschreven aan 'U.S. officials' | Bloomberg

Een illustratie uit het Bloomberg-verhaal, met claims toegeschreven aan 'U.S. officials' | Bloomberg

Nieuws Begin oktober onthulde zakenmagazine Bloomberg schokkend en brisant nieuws: servers van de grootste Amerikaanse bedrijven en aanbieders van computer- en clouddiensten zouden al tijdens hun productie in China zijn voorzien van spionagechips. Apple en Amazon eisen rectificatie van het nieuws.

Volgens Bloomberg zouden de chips de Chinese inlichtingendienst ongebreidelde toegang geven tot alles wat op de server gebeurt. In de inleiding van ‘The Big Hack’ sprak Bloomberg van infiltratie en noemde Amazon en Apple als bedrijven die de bewuste hardware inzetten.. Bestuurders van de bedrijven zeggen dat er geen bewijs is dat servers van afluisterchips zijn voorzien. Ook de Chinese fabrikant Supermicro ontkent dat de door hun geleverde machines onveilig zijn door speciale chips.

Ze eisen daarom rectificatie. Ook collega-journalisten hebben kritiek op de berichtgeving, waarbij Bloomberg zich baseert op anonieme veiligheidsexperts uit de Amerikaanse overheid.

De in het verhaal opgevoerde bedrijven klagen dat Bloomberg niet wil luisteren naar tegenargumenten. Een rectificatie lijkt niet op handen, schrijft de NOS.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.