Tegel Beeld en Geluid

— maandag 27 juni 2011, 09:41

Blogger weer beschuldigd van misleiding

Tom MacMaster, een Amerikaanse man die geruime tijd een weblog bijhield als een lesbische blogster in Syrië maar eerder deze maand werd ontmaskerd, wordt opnieuw beschuldigd van het aannemen van een valse identiteit - ditmaal om zichzelf te verdedigen. Reacties van ene Miriam Umm Ibni die het voor MacMaster opnam, blijken te zijn verstuurd van dezelfde internetaansluiting als die van MacMaster. De Amerikaan bevestigt dat Umm Ibni nep is, maar stelt dat de reacties afkomstig zijn van een vriendin, die bij hem logeerde toen ze de reacties plaatste. MacMaster kreeg veel kritiek omdat hij in zijn laatste post zijn verzonnen Amina liet ontvoeren door Syrische veiligheidsbeambten. Mensen zouden zich in een poging inlichtingen in te winnen zelf in gevaar hebben gebracht, was de kritiek.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.