word actief nvj klein

— woensdag 7 april 2010, 17:05 | 4 reacties, praat mee

Volkskrant verzoekt verwijdering column

De Volkskrant heeft aan weblog Contradicere verzocht een column te verwijderen, waarin volgens de krant columniste Malou van Hintum wordt bedreigd. De anonieme redactie van de site schreef het stuk Oproep om Malou van Hintum te bedreigen! , naar aanleiding van de in hun ogen vergoelijkende toon in een van Van Hintums stukken rond dreigementen aan het adres van journalisten van De Gelderlander. In een ontaardende mailwisseling, die Contradicere publiceerde, verzoekt Henk Müller van de Volkskrant om het stuk offline te halen. "Mocht haar iets overkomen dan houden we u aansprakelijk", aldus Müller in een (voorlopig laatste?) reactie. Laatste wijziging: 8 april 2010, 12:04

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

4 reacties

Speurneus, 8 april 2010, 00:51

Bedreigen is fout, de ophef daarover is terecht. Na het lezen van de column van Malou is echter nog iets anders terecht, namelijk dat haar column absoluut niet door de beugel kan. Een serieuze journalist kan niet wegkomen met dergelijke onzin. Prima als de Volkskrant weblog Contradicere verzoekt om de gewraakte column te verwijderen, maar dan moet de Volkskrant ook zo sportief zijn om de bespottelijke column van Malou te verwijderen. Die heeft namelijk niets met journalistiek te maken.

Contradicere, 8 april 2010, 10:21

Beste Speurneus

Er is geen sprake van een bedreiging. Het is een satirische oproep waaraan geen mens gehoor zal geven. Wij (als redactie van Contradicere) kunnen ons ook niet voorstellen dat het anders opgevat zou worden. Of je moet natuurlijk, zoals de heer Müller van de Volkskrant doet, het doelbewust anders interpreteren omdat je kritiek op een columniste of anders wel haar absurde uitlatingen dan wel gedachtegoed wilt censureren.

Renzo, 8 april 2010, 15:20

Ik ben benieuwd wat Van hintum zelf vindt van de satirische column van C. Geen probleem wsl. Want het is geen bedreiging.
Wel raar dat de VK het wel als bedreiging opvat; want dat is het volgens de normen van Van Hintum niet….

Speurneus, 8 april 2010, 16:43

Zie nu pas dat de publicatiedatum van de column van Van Hintum 2 april is. Laten we het dan ook maar als een (iets verlate) 1-aprilgrap beschouwen.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.