— vrijdag 2 september 2022, 16:47 | 0 reacties, praat mee

Blendle stopt rechtszaken tegen DPG Media

Nieuwskiosk Blendle (sinds 2020 onderdeel van het Franse Cafeyn) gaat niet langer via de rechter proberen om kopij van DPG Media weer binnenboord te krijgen. ‘Het kost teveel tijd en energie, die we liever stoppen in het verder uitbouwen van Blendle’, laat deputy-CEO Laurent Kayser van Cafeyn weten. Laatste wijziging: 2 september 2022, 21:58

DPG Media liet al eind 2021 aan Blendle weten dat hij het contract dat de twee partijen samen hadden niet wilde verlengen. Blendle ging vervolgens op zoek naar manieren om de samenwerking toch voort te kunnen zetten, maar de twee kwamen niet nader.

Hierop spande Blendle een rechtszaak aan tegen DPG, om het vertrek uit de kiosk – dat contractueel per 1 april van dit jaar mogelijk was - te voorkomen.
De voorzieningenrechter wees echter alle vorderingen van Blendle af, omdat ‘het DPG Media vrij staat haar eigen bedrijfsmatige afweging te maken’.

Hierop volgde een kort geding, waarbij Blendle eiste dat DPG langer in de kiosk zou blijven. Maar ook dat werd recent afgewezen.

In tegenstelling tot eerdere berichten heeft moederbedrijf Cafeyn nu besloten zich hierbij neer te leggen. ‘Blendle is een stabiel product dat we verder gaan uitbouwen. We kijken onder andere naar nieuwe titels die we via de kiosk willen gaan brengen’, zo laat Laurent Kayser weten.

Bekijk meer van

Kiosk DPG Media Blendle

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.