mgm nvj maart

— dinsdag 30 augustus 2022, 21:41 | 0 reacties, praat mee

Bladenmaker Els Rozenbroek (65) overleden

Bladenmaker Els Rozenbroek (65) overleden
Els Rozenbroek - © Judith Jockel

Bladenmaker Els Rozenbroek is dinsdagmiddag overleden aan de gevolgen van kanker. Ze is 65 jaar geworden. Dat meldt Libelle, het tijdschrift waar Rozenbroek in 1977 haar carrière startte en waar ze later als freelancer veertien jaar lang het feuilleton Het dagboek van Juul schreef. Laatste wijziging: 31 augustus 2022, 17:01

Eerder deze maand ontving Rozenbroek nog de Mercur d’Or/LOF-prijs vanwege haar 45-jarige loopbaan bij diverse tijdschriften. Na haar start bij Libelle in 1977 werkte Rozenbroek achtereenvolgens bij de Belgische Flair en de Nederlandse Story. Daarna werd ze achtereenvolgens hoofdredacteur van Kinderen, Top Santé en Vrouw Vandaag. Ze stond tevens mede aan de wieg van het magazine LINDA.

“Els was schaamteloos, geestig en scherp”, schrijft Hilmar Mulder, de huidige hoofdredacteur van Libelle. “Haar Juultjes, zoals ze ze zelf noemde, waren razend populair bij onze lezers. Met rake observaties en soms een tikje cynische pen, een eigenzinnig geluid dat we nog steeds missen. Heel verdrietig dat de bladenwereld het nu zonder dit kenmerkende geluid en deze legendarische dame moet doen.”

Rozenbroek was al langer ziek en bracht de laatste periode van haar leven door in een hospice. Vanuit het hospice was ze samen met de makers van het online tijdschrift SAAR Magazine - waarvan ze mede-oprichter was - te horen in de podcastserie ‘50+ maar nog lang niet dood’. Daarin sprak ze onder meer over haar eigen naderende einde.

Recentelijk blikte ze in een interview met de Volkskrant terug op haar leven.

Bekijk meer van

Els Rozenbroek

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.