Jodal

— vrijdag 27 mei 2022, 16:31 | 0 reacties, praat mee

Bezoeker maakt straks persoonlijke reis door nieuw Mediamuseum Beeld & Geluid

Hoe vertel je een journalistiek verhaal, wat doet nepnieuws met mensen en hoe is het om een influencer te zijn? Het nieuwe Mediamuseum van Beeld & Geluid wordt compleet anders dan de vorige tentoonstelling ‘Experience’. ‘We hebben alleen de muren laten staan’. Laatste wijziging: 27 mei 2022, 19:19

Voor wie dat wil kan straks bij de ingang van het nieuwe museum, dat naar verwacht aan het einde van dit jaar zijn deuren opent, zijn gezicht laten scannen en wat gegevens invullen over zijn interesses en mediavoorkeuren. In de route die de bezoeker vervolgens aflegt zal hij steeds worden herkend en op hem afgestemde informatie krijgen via zijn smartphone.
‘Ieders ervaring in het museum wordt zoals we tegenwoordig met media omgaan: hoogst persoonlijk. Elke bezoeker krijgt een op hem afgestemd verhaal te zien. Als je van games houdt kun je zien hoe die worden ontworpen en kun je een spel spelen op een speciale led-vloer’, vertelt Jennemiek Leijssen van Beeld & Geluid. ‘Wie geïnteresseerd is in nieuws kan bijvoorbeeld zelf als verslaggever voor een green screen staan waarop je de skyline van New York projecteert, of juist iets anders.’

De bezoeker loopt langs vijf zones waarin de grote invloed van media op ons dagelijks leven goed zichtbaar is, met als thema’s: delen, informeren, verkopen, vertellen en spelen.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.