— vrijdag 30 januari 2015, 13:29 | 0 reacties, praat mee

Beveiliging Mediapark aangescherpt

UPDATE De beveiliging op het Mediapark wordt aangescherpt, zowel zichtbaar als onzichtbaar. Dat heeft de burgemeester van Hilversum, Pieter Broertjes, gezegd naar aanleiding van een gesprek met de NOS en de politie. "In de loop van de komende week hebben we op het Mediapark een vergadering met alle betrokkenen om de veiligheidsprotocollen opnieuw tegen het licht te houden en waar nodig aan te passen. De NOS, de beveiliging van het Mediapark en de politie werken hierin samen. Maar we willen van het Mediapark geen vesting maken. De mensen die hier werken, moeten dat vrij kunnen doen."

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) heeft na het incident bij de NOS van donderdagavond direct aangedrongen op overleg met de burgemeesters van Hilversum en Amsterdam en Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Dick Schoof over de veiligheid van redacties.

Volgens de NVJ is het verontrustend dat een willekeurig iemand zo makkelijk tot de redactieruimten kon doordringen. Burgemeester Broertjes van Hilversum wijst erop dat de politie zeer snel ter plaatse was. “Sinds Parijs zijn we extra voorbereid op incidenten”, verklaarde hij. Dat het niet tot een gijzelingsituatie is gekomen, is volgens Broertjes een gezegende uitkomst. Hij waarschuwt echter tot overhaaste beslissingen. “We moeten in vrijheid als journalisten ons werk kunnen doen, maar Hilversum kan geen bunker worden.”

Ook NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff stelde gisteren dat er een grens aan de beveiliging is. Na de moord op Pim Fortuyn zijn op het Mediapark als diverse beveiligingsmaatregelen ingevoerd. De NOS werkt met sluizen en pasjes, naast reguliere bewaking. Minister Opstelten heeft gisteren met premier Rutte, Schoof en de burgemeesters over het incident gesproken. “Ik begrijp dat deze beelden indruk hebben gemaakt. Ook in het licht van de recente gebeurtenissen in Europa”, aldus Opstelten. Opstelten ziet voor zichzelf geen rol in verdere informatievoorziening: die ligt bij de burgemeester van Hilversum, het openbaar ministerie en de politie.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.