— dinsdag 7 mei 2013, 10:10

NVJ kritisch op omroepen

Leverden in 2011 nog zestien omroepen cijfers over hoe de verhouding tijdelijke en vaste contracten is, in 2012 is dat aantal gezakt naar drie van de in totaal 41. Tot onvrede van de Nederlandse Vereniging van journalisten (NVJ). In 2007 hebben werkgevers en werknemers in de publieke omroep maatregelen genomen om het onterecht grote aantal tijdelijke contracten terug te dringen. “Toen al is afgesproken dat 90 procent van de werknemers dat structureel werk doet ook voor onbepaalde tijd in dienst zou moeten zijn.”, zo zegt Omroepsecretaris Marc Visch van de NVJ. “Voor projecten hebben we toen bepaald dat 60 procent na een jaar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd zou moeten hebben.” Maar sinds die afspraak is er nog geen jaar geweest dat alle omroepen ook aan die criteria hebben voldaan, meldt de NVJ. Meer bij de NVJ

Bekijk meer van

NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.